Ενότητα 1: Εισαγωγή στη Βιοπληροφορική
Αυτή η ενότητα παρέχει βασικές γνώσεις σχετικά με το πώς τα μοριακά δεδομένα συνδέονται με τη σύγχρονη Βιοϊατρική για να δώσουν ένα κατανοητό υπόβαθρο της γονιδιωματικής/ εξατομικευμένης ιατρικής. Το μάθημα εισαγάγει τον σπουδαστή στα γονιδιωματικά δεδομένα, στα δεδομένα DNA και πρωτεϊνικής αλληλουχίας και στις πρωτεϊνικές δομές, σε σημαντικές βιολογικές βάσεις δεδομένων και επιπλέον διδάσκει βασικές μεθόδους για τις αναλύσεις τους.
Ενότητα 2: Υπολογιστική στατιστική για κλινικούς γιατρούς
Αυτή η ενότητα θα παρέχει μια πρακτική εισαγωγή στην ανάλυση των βιολογικών και στη διαχείριση Βιοϊατρικών Μεγάλων δεδομένων, προκειμένου να αναπτυχθεί μια κριτική κατανόηση της αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων ανάλυσης. Οι κλινικοί ιατροί θα μάθουν να εκτιμούν πώς μπορεί να εφαρμοστεί το στατιστικό περιβάλλον R για την ανάλυση βιολογικών δεδομένων με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.
Ενότητα 3: Εμπορικές εξατομικευμένες υπηρεσίες γονιδιωματικής για την περίθαλψη των ασθενών
Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η παροχή στους ιατρούς των αναγκαίων γνώσεων και δεξιοτήτων για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων από τις εμπορικές εξατομικευμένες γονιδιωματικές υπηρεσίες, όπως 23andMe, deCODE, Gene by Gene κ.λπ. Αυτή η ενότητα διευκολύνει την ενσωμάτωση αυτών των υπηρεσιών στις δραστηριότητες φροντίδας των ασθενών.
Ενότητα 4: Βελτίωση της ποιότητας στην υγειονομική περίθαλψη
Αυτό το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στο να εξοπλίσει τους εκπαιδευόμενους με ένα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες είναι σχετικές και εφαρμόσιμες στις επικοινωνίες εντός των πλαισίων της υγειονομικής περίθαλψης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργήσουν ομάδες υγειονομικής περίθαλψης υψηλών επιδόσεων και δέσμευσης, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν αποτελεσματικές κλινικές σχέσεις, καθώς και να εφαρμόσουν στρατηγικές και εργαλεία για την υποστήριξη της περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή. Επιπλέον, με πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των ασθενών στο προσκήνιο της φροντίδας, ένας κύριος στόχος αυτής της ενότητας θα είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες της υγείας να αναπτύξουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ειδικότητα της διαχείρισης κινδύνου. Η ενότητα αυτή επικεντρώνεται κυρίως στην επικοινωνία, στην ηθική και στους κινδύνους που σχετίζονται με τις γενετικές δοκιμασίες και την αξιολόγηση του κινδύνου ασθενείας.